GBM s’encarrega de la certificació LEED per la nova seu del Consultori Bayés a Vic

Un dels edificis més emblemàtics del barri vell de Vic serà reformat de dalt a baix i obtindrà la certificació LEED per convertir-se en un consultori mèdic.

Es tracta de l’edifici antic del seminari Vell de Vic, que serà la nova seu del Consultori Bayés.

Actualment el consultori Bayés de Vic es troba en un edifici del barri vell de la ciutat, i serà al juliol de 2024, data prevista per la finalització de les obres, que el consultori estrenarà seu en una ubicació especial, ja que es tracta d’un edifici d’alt valor cultural i històric està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local.

El projecte de remodelació integral d’aquest edifici històric de la capital osonenca està encapçalat per Edetco tècnics, i GBM en lidera la certificació LEED en la modalitat de Building Design + New Construction.

La certificació LEED permetrà aconseguir una alta eficiència energètica al mateix temps que protegirà aspectes emblemàtics de l’estructura de l’edifici, destacant i conservant en el projecte de reforma i ampliació, la volumetria i la imatge de l’edifici històric a partir de la darrera intervenció que es va fer en l’any 2005 per part municipal.

Ara en procés de disseny es pretén no malmetre la imatge històrica de l’antic Seminari, amb el volum d’ampliació de l’edifici. Amb una textura pròpia d’acord amb les necessitats de nou ús de d’aquest.

Les obres de la reforma integral s’iniciaran el 12 de desembre de 2022, amb la complexitat per mantenir l’essència de l’edifici.  

Tags: building design, centre medic sostenible, certificació sostenibilitat, LEED, leed gold, new construction