Ecoliving: l’informe de sostenibilitat de les promocions de Aedas Homes

GBM ha treballat en la creació i desenvolupament de l’informe de sostenibilitat Ecoliving de la promotora Aedas Homes, un dossier en el qual es detallen cadascuna de les mesures de sostenibilitat aplicades a les seves promocions d’habitatges.

Una de les darreres promocions de Aedas Homes que compten amb l’informe de sostenibilitat Ecoliving és la promoció d’habitatges Maremma de Palma de Mallorca. El projecte que està situat a 400m de la platja de Palma ha estat desenvolupat pel prestigiós estudi d’arquitectura de Lamela i consta de 26 habitatges unifamiliars d’alta qualitat i alt nivell sostenible.

Cada habitatge, que compta amb 4 habitacions, jardí i piscina privada, és altament eficient i incorpora instal·lacions i materials sostenibles en la seva construcció per tal de maximitzar el confort dels seus habitants i reduir el cost operacional.

Entre les mesures de sostenibilitat que s’hi adoptat destaquem:

  • Estructura de fusta: material 100% reciclable i biodegradable que, no només no emet Co2 en la seva fabricació sinó que a més l’absorbeix.
  • Energia aerotèrmica: eficient sistema de bomba de calor que aprofita l’energia de l’aire per a la climatització i per a l’obtenció de l’aigua calenta sanitària.
  • Estalvi d’aigua: Mesures d’estalvi hídric que contribueixen a protegir el planeta a la vegada que suposen un estalvi a final de mes.
  • Piscina de cloració salina: sense ús de clor químic s’eviten generacions de residus, potencials al·lèrgies, reaccions cutànies i oculars.
  • Ventilació de doble flux: permet la ventilació de l’habitatge sense sorolls o canvis de temperatura, ja que es tracta d’un mecanisme per ventilar sense necessitat d’obrir les finestres.
  • Terra radiant : eficient sistema de climatització a través d’entramat de canonades sota el paviment
  • Certificació Passivhaus. Permet l’estalvi de fins el 40% d’energia respecte altres construccions que només compleixen la normativa. Aquest estalvi és degut al bon aïllament de les façanes i als acabats exteriors de molt bona qualitat que eviten la pèrdua d’energia i les infiltracions d’aire. L’alta eficiència permet també reduir significativament la factura elèctrica.
Tags: aedas homes, construccio sostenible, construcción sostenible, ecoliving, Passivhaus