Aedas consolida el compromís amb la sostenibilitat amb el nou “Libro Verde”

La promotora Aedas Homes ha publicat la segona versió del seu Libro Verde, la guia amb protocols específics seguint criteris de sostenibilitat, que s’apliquen a la construcció dels seus habitatges. L’objectiu d’aquesta optimització de la publicació és garantir alts nivells de sostenibilitat en els projectes de la promotora. 

GBM, que va encapçalar l’assessorament i estudi per la realització de la primera versió del Libro Verde, s’ha encarregat també d’aquesta actualització que inclou noves mesures per millorar i classificar la sostenibilitat de les promocions. Entre les novetats d’aquesta nova versió destaquem l’adaptació de les mesures als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i a Levels. 

Levels és un nou enfoc europeu que avaluar i informar sobre l’acompliment ambiental dels edificis durant tot el cicle de vida. Aquest indicador proporciona un llenguatge comú de la sostenibilitat per la construcció, i s’obté a partir de l’Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) de l’edifici. L’alineació amb Levels passa per realitzar l’ACV de totes les noves construccions de l’empresa. 

A més, cada una de les mesures que acull el nou document Libro Verde indica a quins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) redactat per les Nacions Unides correspon. 

 El desenvolupament del Libro Verde  i la seva aplicació és l’eix vertebral de l’estratègia de Aedas, focalitzada en millorar la sostenibilitat. La consultoria GBM treballa en l’assessorament i implantació de l’estratègia que està desplegant la companyia.

Com a resultat del seu pla estratègic, Aedas millorarà els resultats de les qualificacions energètiques de les seves promocions, hi incorporarà més elements industrialitzats i els seus projectes es certificaran amb el propi Libro Verde. 

 

Tags: aedas homes, levels, libro verde, ODS, sostenibilitat