L’equilibri entre el confort i l’impacte ambiental d’un nou hotel a Pamplona

GBM s’ha encarregat de la realització de l’Anàlisi del cicle de vida, el certificat energètic i diversos estudis per a la nova construcció d’un nou hotel a Pamplona.

La combinació de les dades d’aquests estudis permeten prendre les òptimes decisions en la seva construcció, tenint en compte el disseny i el funcionament de l’edifici.

L’hotel, situat al barri de Lezkairu de Pamplona està impulsat per la promotora TEC Engineering amb la col·laboració de Ruisánchez Arquitectos comptarà amb 326 habitacions, i està previst que estigui acabat el 2023.

L’edifici serà certificat per BREEAM, i pel seu assoliment GBM ha realitzat el certificat energètic, l’informe BOC (tecnologies baixes en carboni), l’ACV (anàlisi del cicle de vida) i el PPCAI (Pla de qualitat de l’aire interior).

En l’estudi de la certificació energètica s’ha determinat que l’hotel compta amb una classificació A, amb un consum energètic anual de 52,32 Kwh/m2, i unes emissions de 11,40 kgC02/m2.
GBM també ha dut a terme la simulació lumínica del projecte. Un estudi per determinar la incisió de la llum natural als diferents espais de l’hotel i en cada uns de les franges horàries. Els resultats permeten als dissenyadors modificar les dimensions de les obertures i adaptar el projecte a la llum natural.

Per altra banda, GBM ha realitzat un informe acústic per determinar el nivell de soroll provinent de l’exterior que es percep des de l’interior de l’edifici.

Cal destacar la importància de combinar els resultats de cada un d’aquests estudis, ja que les dades interrelacionades permeten visualitzar tots els aspectes que influenciaran el funcionament de l’edifici. Les dades que ens aporten la relació d’aquests anàlisis permetran definir de manera òptima el disseny del immoble per trobar l’equilibri entre el confort dels futurs habitants i l’impacte ambiental.

Tags: ACV, BOC, breeam, estudi acustic, estudi luminic, hotel pamplona, PPCAI