GBM realitza l’auditoria energètica per a Vila Viniteca

L’estudi ha permès reduir el cost de l’electricitat i dissenyar millores per disminuir el consum energètic a mig termini. 

Vila Viniteca és una empresa del sector vinícola dedicada a la producció i distribució de vi,  i a la venta al detall i restauració. La seu de l’empresa es troba a la Finca Ca N’estruc, al municipi d’Esparraguera. Allà s’hi cultiven 22 hectàrees de vinya, i hi ha situades la nau de distribució, el magatzem i les oficines.

GBM ha encapçalat l’estudi i supervisió del procés d’auditoria energètica de les instal·lacions Ca N’Estruc. L’anàlisis monitoritza tot el consum energètic en les diverses formes i les emissions generades a partir d’aquest consum. Entre els resultats, l’anàlisi ha permès detectar el comportament energètic de les instal·lacions i definir una estratègia de millora per reduir el consum energètic de l’activitat empresarial.

Les dades que es desprenen de l’estudi energètic mostren les necessitats energètiques en cada franja horària. Aquest fet ha permès adaptar la potència contractada en funció de les necessitats de cada franja, i ha generat un estalvi significatiu en els costos d’electricitat.

L’estudi de GBM inclou un seguit de propostes de millora amb l’objectiu de reduir les emissions generades per l’empresa. Algunes de les propostes de millora focalitzades a minimitzar les emissions a llarg termini són la implantació de plaques fotovoltaiques per la producció pròpia d’energia, i el canvi de la flota de vehicles per automòvils elèctrics. 

 

Tags: edificat, eficiencia energetica, habitatge eficient, rehabilitacio energetica