L’Ajuntament de Girona promou la rehabilitació energètica a través del projecte Edificat

Els edificis son els responsables de gran part de les emissions de CO2 de la ciutat, i aquest és el causant del canvi climàtic i diversos efectes nocius a la població.
Girona té un parc d’edificis envellit que consumeix molta energia. La mitja del consum d’energia per habitatge a Girona és de 242 kWh/m2, mentre que el límit marcat per a les noves construccions al Codi Tècnic d’Edificació és de 64kWh/m2. Els edificis de Girona tenen, des de la data de construcció fins a la última reforma, 43 anys de mitjana, . I el 30% dels habitatges tenen una qualificació energètica F o G. 

L’Ajuntament de Girona, juntament amb 3 socis més, han engegat el projecte Edificat per combatre aquesta situació.
GBM ha realitzat un preestudi per dissenyar una eina energètica pel projecte Clúster Edificat, que amb l’objectiu de reduir el consum d’energia de la ciutat, ofereix servei d’assessorament a propietaris que vulguin renovar el seu habitatge per millorar l’eficiència energètica. 

L’equip d’Edificat fa un seguiment de tot el procés de rehabilitació energètica de la següent manera:
En primer lloc, es realitza un diagnòstic personalitzat per detectar les mancances energètiques dels habitatges o locals. Una vegada fet el diagnòstic s’aconsella sobre les possibles solucions tècniques i ajuden als propietaris a trobar professionals qualificats. 

A més, el programa informa sobre ajudes i subvencions, i sobre el procés per la tramitació del projecte. Una vegada finalitzada la obra de la reforma es realitza un seguiment de l’estalvi energètic. 

La rehabilitació energètica permet reduir les emissions de CO2 i contribuir en la lluita contra en canvi climàtic. La inversió realitzada amb la reforma es recuperarà amb la reducció de les despeses de gas i electricitat. A més, un habitatge eficient maximitza el benestar dels seus ocupants. 

 

Tags: edificat, eficiencia energetica, habitatge eficient, rehabilitacio energetica