MEMORA obté la classificació EXCEL·LENT de la certificació BREEAM ES Nova Construcció

La obtenció de la major classificació de la certificació BREEAM ha permès reduir dràsticament el consum elèctric, d’aigua i d’emissions.

 

El nou tanatori de MEMORA situat al districte 22@ de Barcelona ha assolit el 70,14% dels punts degut a la disminució del 70% del consum elèctric i una disminució del 73% de les emissions en comparació a l’edifici avaluats gràcies a l’ús de plaques solars fotovoltaiques en coberta, la connexió amb el sistema district heating i la implementació de il·luminació LED eficient.

La connexió district heating també permet que les emissions de NOx derivades de la calefacció i producció d’aigua calenta siguin inferiors a 50mg/kWh.

Pel que fa al consum d’aigua, l’edifici estalvia el 43% mitjançant l’ús d’aigües pluvials que es destinen al rec i a la descàrrega d’inodors.

L’aportació d’espècies autòctones en les zones exteriors també contribueixen al baix consum hídric i a la millora de la biodiversitat de l’entorn.

Més enllà de les mesures executades dirigides a maximitzar l’eficiència de recursos, l’edifici ha estat dissenyat tenint en compte mesures que cuiden de la salut de les persones, com l’aprofitament de la llum natural, la no utilització de fluorescents i una bona qualitat de l’aire interior. La ubicació de l’edifici també va ser triada per tal de facilitar l’accés als usuaris, situant-se prop del transport públic i amb fàcil accés en bicicleta, amb el que s’ha reduït la necessitat de vehicle de combustió privat.

Per reduir l’impacte del procés de construcció s’ha realitzat un anàlisis del cicle de vida per a l’elecció dels materials amb un menor impacte i, a més, el 66% dels materials utilitzats compten amb certificat d’aprofitament responsable.

Aquests resultats han estat possibles gràcies a la visió estratègica de Memora i al treball en equip de Green Building Management, que s’ha encarregat de la tramitació i el seguiment de la certificació BREEAM, i Project Management EDETCO, responsable de la gestió d’obres.

Tags: breeam, breeam excelent, memora, nova construccio