La certificació de la sostenibilitat paisatgística

La certificació de la sostenibilitat paisatgística

La certificació SITES desenvolupada a través d’un treball col·laboratiu entre l’American Society of Landscape Architects, la Universitat de Texas i el United States Botanic Garden és utilitzada per alinear el desenvolupament i la gestió de la terra amb el disseny sostenible innovador. Aquesta certificació és la culminació d’anys d’investigació i desenvolupament per part de professionals líders en els camps del sòl, l’aigua, la vegetació, els materials i la salut humana. 

Administrat per Green Business Certification Inc. (GBCI), SITES està format per un sistema de qualificació integral dissenyat per distingir paisatges sostenibles, mesurar el seu rendiment i elevar el seu valor. La certificació SITES és per a projectes de desenvolupament ubicats en localitzacions amb edificis o sense com parcs nacionals, campus corporatius, paisatges urbans, entre altres. 

Sites es centra en la sostenibilitat paisatgística per protegir els ecosistemes y millorar el mosaic de beneficis que brinden contínuament a la societat, com la regulació del clima, l’emmagatzematge de carboni i la mitigació de les inundacions. Els paisatges certificats en SITES ajuden a reduir la demanda d’aigua, filtren i redueixen la pèrdua de les aigües pluvials, proporcionen hàbitats de vida silvestre, redueixen el consum d’energia, milloren la qualitat de l’aire, milloren la salut humana i augmenten les oportunitats d’activitats a l’aire lliure. 

El U.S. Green Building Council (USBGC) ha estat un òrgan promotor de Sustainable SITES a llarg termini i ha incorporat contingut en certs crèdits de SITES per enllaçar-los amb el sistema de puntuació LEED.

Així mateix, SITES ha adaptat els crèdits LEED com a part del seu sistema de qualificació quan és apropiat, de manera que els sistemes de certificació LEED i SITES són complementaris, i es poden utilitzar de manera independent o en tàndem. 

Green Building Management ha realitzat recentment l’estudi de preavaluació de SITES del nou campus de HP a Sant Cugat del Vallès, un centre corporatiu de 234.420,23 m² on es troba l’àrea de I+D centrada en la tecnologia de impressió 3D.

 

Tags: sustainable sites