La certificació WELL v.2 ja està en plenament implementada

La certificació WELL v.2 ja està en plenament implementada

La nova versió de la certificació WELL es va presentar oficialment a Espanya al Wellference el passat 22 de gener a Madrid.

Els professionals i experts de la International WELL Building Institute (IWBI), organisme que ha desenvolupat aquesta certificació, defineixen la nova versió com a una eina més equitativa, local i dinàmica.

Equitativa
Per tal d’impulsar l’equitat en la mateixa estructura de la certificació s’han reduït les barreres d’entrada a la certificació. WELL v.2 és més flexible, ofereix més opcions sempre conservant el rigor.

Una novetat rellevant del WELL v.2 és que s’adapta al ritme de treball de cada organització i hi ha la opció de pagar les taxes per subscripció, de manera que s’aconsegueix un acompanyament al llarg de tot el procés d’implantació.

També s’ha creat una Pre-certificació WEll D&O que serveix per mostrar que s’està treballant en la certificació final.

Local
La certificació WELL és una eina global que s’utilitza a més de 30 països. Per tal que WELL v2 encaixi millor a les persones i espais arreu del món s’ha plantejat l’objectiu de globalització a través d’una estratègia de localització, tenint en compte aspectes de salut, normes culturals i realitats de mercat locals.

Dinàmica
Aquesta nova versió serà adaptada proactivament amb regularitat en funció dels contextos i construccions, fet que permetrà aplicar més fàcilment la certificació a indrets de tot el món.

Entre les novetats d’aquesta nova versió cal destacar les següents:

  • Noves propostes de millora amb menys condicions obligatòries.
  • Noves formes per aconseguir els objectius amb un enfoc més precís
  • Una nova certificació en la fase preliminar pels projectes que vulguis adquirir una pre avaluació WELL
  • La opció de realitzar la verificació de resultats mitjançant proveïdors locals.
  • Ajustament de preus i opció de pagar les taxes amb una subscripció anual.

De moment, els projectes que es vulguin certificar es poden inscriure tant a la versió Well v.1 com a la Well v.2. I s’espera que d’aquí un temps s’imposi totalment la última versió per a tots els projectes.

 

 

Tags: IWBI, salut i benestar, well standard