Primer LEED v.4 mundial d’un centre logístic

Primer LEED v.4 mundial d’un centre logístic

Green Building Management s’ha encarregat de gestionar el primer segell de sostenibilitat LEED v.4 de la tipologia BD+C: Warehouse and Distribution centers del món. El projecte pioner en aquesta certificació ha estat una nau situada a la localitat de Cabanillas del Campo (Guadalajara), que ha obtingut el segell LEED Silver a mitjans de gener del 2018 amb una puntuació total de 52 punts

De les diverses categories d‘avaluació que contempla la certificació la nau ha obtingut la màxima puntuació en l’apartat d’energia. El rigorós disseny i el càlcul amb ventilació natural i principis bioclimàtics de la part corresponent al magatzem i als molls de càrrega han estat uns dels factors que han permès obtenir el màxim resultat en aquest apartat.

El projecte de Guadalajara ha aconseguit reduir el consum d’energia en un 50,2% en relació a altres instal·lacions estàndards de les mateixes característiques. Aquest fet posiciona les instal·lacions de Guadalajara en unes de les més eficients a nivell energètic.

La nau també ha assolit una de les millors puntuacions en qüestions referents a l’ús de l’aigua. Pel que fa a al consum de l’aigua l’obra ha aconseguit un estalvi del 50,66% en relació a altres naus estàndard.