Jordi Castellano proposa una nova metodologia per millorar la tria dels materials de construcció en funció de l’eficiència energètica

L’equip d’investigadors encapçalat per Jordi Castellano ha realitzat una recerca que conclou amb la proposta d’una nou mètode per millorar el procés de selecció dels materials de construcció segons el grau d’eficiència energètica.

La recerca té l’objectiu d’establir un nou procediment per facilitar el mètode de l’actual sistema de certificació sostenible, i ajudar així a aplicar les mesures d’eficiència energètica determinades per la legislació de cada país.

En el cas de l’Estat espanyol, el nivell d’eficiència energètica dels edificis es classifica a través d’una escala de la A a la G que determina el nivell d’eficiència energètica de cada edifici. Actualment aquesta classificació ve donada pels resultats d’avaluació del conjunt d’un habitatge o conjunt d’un edifici a través d’un sistema informàtic que el classifica en funció del total dels components que el formen.

Jordi Castellano ha desenvolupat una metodologia que permet puntuar els sistemes de construcció per separat segons la seva eficiència energètica en una classificació basada en les emissions de CO2 que generen cada un dels components. D’aquesta manera, la tria del sistema de construcció més eficient es podria realitzar en la fase inicial del projecte i d’una manera automàtica, estalviant temps i optimitzant les decisions dels responsables de prendre aquest tipus de decisió.

Tot i que la metodologia d’aquesta recerca es basa en els sistemes estandarditzats de simulació i classificació d’eficiència energètica a Espanya, la mètode és fàcilment adaptable als sistemes d’altres països.

La prestigiosa revista internacional “Building and Environment” ha publicat recentment l’article de Jordi Castellano en el que hi exposa l’argumentació i el procés d’aquesta nova metodologia, podeu consultar l’article a través del següent enllaç:

Enllaç a l’article de la revista